SAVJETOVANJE
SAP SECURITY

IT sigurnost je jedna od najvažnijih tema našeg vremena. 

Prepoznavanje, razumijevanje i tumačenje informacija bitnih za sigurnost i donošenje pravih odluka, golemi su izazovi za IT i poslovanje. 

S našim portfeljem sveobuhvatno podržavamo temu SAP Security. 20 godina SAP iskustva, naše znanje i iskustvo u područjima SAP Basis, SAP Solution Manager i ALM nadopunjuju našu ponudu SAP Security. 

Tek ta kombinacija nam omogućuje učinkovitu i održivu zaštitu naših klijenta. 

U okviru naše korporativne filozofije Knowledge First, svoje znanje dijelimo na našem FORUMU, bez obaveze za Vas. 

PONUDA SAVJETOVANJA 

Podržavamo sigurnost Vašeg SAP okruženja. Živimo u vremenima u kojima su naš IT i naše gospodarstvo ugroženi s raznih strana. Hakeri sve češće napadaju proizvodne sustave, paralizirajući cijela poduzeća. Time se raspon točaka napada proširuje s klasičnih IT sučelja na temeljnu infrastrukturu. 

Rano smo prepoznali da na tom području postoji ogromna potreba za djelovanjem te smo provjeru upravljanja sigurnošću učinili jednim od naših ključnih zadataka. 

Procesualno uvodimo sigurnosno upravljanje u Vašem poduzeću i tehnološki djelomično automatizirano podržavamo provjeru putem SAP Solution Manager Configuration Validation, usluga Security Optimization i Early Watch Alerting.  

Kroz upravljanje upozorenjima proaktivno stvaramo prava upozorenja. 

Po potrebi idemo korak dalje i isporučujemo individualne nadzorne ploče za vizualizaciju sigurnosnih rizika. 

Kontinuiranim izvješćivanjem podržavamo Vaše auditore. 

U pogonu Vas podržavamo definiranjem sigurnosnih smjernica i kontrolnih procesa kao i izobrazbom i treningom Vaših zaposlenika. 

S tehnološke strane pružamo podršku u implementaciji autentifikacijskih koncepata, kao što su Single-Sign-on ili Passport Security u Vašem SAP okruženju. 

Prilikom klasifikacije rizika, podržavamo Vaš tim i u kvalifikaciji i u kvantifikaciji. Kada se, na primjer, 2021. godine saznalo za jedan od najvećih sigurnosnih propusta, LOG4J Library, trebalo je proći još osam tjedana, prije nego što se uspjelo svladati tu količinu opaski. Podržavali smo svoje klijente od samog početka, analizirali njihova okruženja i strukturirano sanirali nedostatke. 

S našim On-premise pristupom u SAP Solution Manageru implementiramo sigurnosne provjere u Vaš SAP pogon. 

Oslanjamo se na početne sigurne konfiguracije, dokumentiramo ih u dokumentaciji okruženja i redovito ih provjeravamo provjerom valjanosti konfiguracije (Configuration Validation).  

Procesualno, zajednički definiramo kontrolne procese, koji se planiraju i vrše alatima. Gdje god je to moguće, uvodimo automatizaciju.